Over ons

In 1943 heeft mijn opa de kennelnaam Van 't Heideland opgericht en sinds een aantal jaren staat deze op naam van mijn vader en mij. Het is een van de oudste kennelnamen van Nederland en daar zijn we best trots op.

Zelf woon ik, Marjolein, samen met Anthony in Doornspijk, gelegen op de Noordwest Veluwe . We hebben drie honden: Pip (rhodesian ridgeback), Saartje (chocoladebruine labrador) en Keetje (chocoladebruine labrador). Mijn ouders, Hans en Metje, wonen in Elburg met hun lieve Catoo (rhodesian ridgeback).

In 2017 hebben wij ons laatste nestje rhodesian ridgebacks gefokt en in 2018 hebben wij het eerste nestje van Keetje, onze lieve en vrolijke chocoladebruine labrador, mogen verwelkomen.

Het nest wordt in huis grootgebracht bij mijn ouders. Zij genieten van een heerlijk pensioen en hebben alle tijd om de hondjes groot te brengen. Dat is ook nodig, want het verzorgen van een nest met pups is een behoorlijk intensieve taak: voeren, wegen, alles schoonmaken (want ze zijn nog niet zindelijk!) en dan weer van voorafaan beginnen. Ze zijn samen goed op elkaar ingespeeld en zijn echt een geoliede machine wat dat betreft. Vlak voor de uitgerekende datum zetten zij de werpkist in de woonkamer en brengen wij Keetje naar hun toe. Op die manier hebben ze met elkaar nog even een paar dagen de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Ook wel fijn voor tante Catoo natuurlijk! ;-)

Als de pups geboren zijn, bellen we de mensen op de lijst en maken we een afspraak wanneer ze kunnen komen kijken. We adviseren altijd om het hele gezin mee te nemen, ook de kinderen. Onze honden zijn stabiel en betrouwbaar, en voor de kinderen is het natuurlijk ook heel leuk om kleine pups te zien.

Wij zijn gestopt me het fokken van honden

Hartelijke groet van de hele familie Miltenburg.